Update sportprotocol juni 2020

Beste verenigingsbestuurder,

Vorige week is er door de overheid weer een aantal versoepelingen van coronamaatregelen aangekondigd. De belangrijkste voor het basketball zijn:

• Vanaf 1 juni hoeft de doelgroep 13 t/m 18 jaar geen rekening meer te houden met de 1,5 meter maatregel tijdens het sporten.
• Vanaf 1 juli mag er ook weer in sporthallen worden gesport onder bepaalde voorwaarden. Uiteraard gaat deze versoepeling pas in werking als de besmettingscijfers gunstig zijn eind van deze maand.

De aanpassingen vanaf 1 juni zijn vanaf nu doorgevoerd in het sportprotocol en de basketbal specifieke adviezen. De aangepaste protocollen vind je op basketball.nl/coronavirus. Hier vind je altijd de laatste versie van de protocollen, dus vandaar dat we deze protocollen niet als bijlage meesturen. De NBB is samen met NOC*NSF, het RIVM en het Ministerie van VWS bezig met het aanpassen van het sportprotocol ter voorbereiding op de versoepelingen vanaf 1 juli.

We beraden ons op dit moment over de competitiestart, die gepland staat voor het weekend van 11 t/m 13 september, en over wanneer de Basketball Cup voorronde gehouden kan worden. We houden de ontwikkelingen de komende paar weken in de gaten en zullen dan een besluit hierover nemen. Mogelijk ontvangen jullie hierover nog een korte vragenlijst later in de zomermaanden.

Met vriendelijke groet,
NEDERLANDSE BASKETBALL BOND