Competitieopzet 2020-2021

Bijgaand de definitieve indeling van de afdeling Oost voor het seizoen 2020-2021. De senioren teams spelen een heel seizoen. De jeugdteams van de U12 tot de U22 spelen 2x een half seizoen. Het eerste deel wordt voor de Kerst gespeeld. Na de Kerst promoveren de betere teams en degraderen de minder goede teams om een beter evenwicht binnen de jeugdcompetities te creëren.

http://risnestars.nl/wp-content/uploads/2020/07/Competitieindeling-2020-2021.pdf
(Risne Stars teams zijn zichtbaar middels de blauwe arcering & gele tekst) 

Wij hebben alle reacties op de voorlopige indeling verwerkt. In sommige gevallen is noodgedwongen gekozen voor een ander speelschema. De betreffende verenigingen zijn hier reeds van op de hoogte gesteld. De in de indeling geel gemarkeerde plaatsen zijn nog open. Hier kunnen nieuwe teams zich nog op inschrijven. Wij verzoeken u om te controleren of in de definitieve indeling alle door u opgegeven teams zijn vermeld. Indien dit niet zo is, dan verzoeken wij u om dat per ommegaande te melden aan het Afdelingsbureau.

 • Eind juni wordt de competitieplanning in Sportlink geplaatst, vanaf vrijdag 3 juli zijn in Sportlink de wedstrijden beschikbaar voor de verenigingen om in te plannen.
 • Verenigingen dienen alle data en tijden in Sportlink te verwerken voor vrijdag 28 augustus 07.00 uur.
 • Op maandag 31 augustus 2020 worden de door de vereniging ingeplande wedstrijden geconsolideerd.
 • Tot 28 augustus a.s., 07:00 uur, is geen wedstrijdwijzigingsverzoek of overleg met de tegenstander nodig voor de volgende aanpassingen in Sportlink:
  – Verandering van de bij een wedstrijd vermelde aanvangstijd;
  – Verandering van de bij een wedstrijd vermelde speeldatum, maar alleen wanneer de nieuwe speeldatum in hetzelfde weekeinde valt als de oorspronkelijke speeldatum. Dus bijv. verplaatsing van een wedstrijd van zaterdag 12 september 2020 naar vrijdag 11 september 2020 mag tot 28 augustus, 07:00 uur, zonder wedstrijdwijzigingsverzoek of overleg met de tegenstander. Maar voor bijv. verplaatsing van een wedstrijd van zaterdag 12 september 2020 naar vrijdag 16 oktober 2020 is altijd overleg met de tegenstander (met daarna een wedstrijdwijzigingsverzoek) verplicht, ook al gebeurt dat vóór 28 augustus, 07:00 uur;
  – Verandering van de bij een wedstrijd vermelde speelzaal. Na 28 augustus 2020, 07:00 uur is voor elke bovenstaande wijziging overleg met de tegenstander verplicht, evenals een wedstrijdwijzigingsverzoek.” Bij goedkeuring van beide partijen wordt het wijzigingsverzoek ook altijd door het afdelingsbureau akkoord bevonden (m.u.v. verzoeken voor de datum van zaterdag 28 november (NBC)!).
 • Teamopgaves dienen 1 week voor de 1e wedstrijd ingevoerd te worden in Sportlink.
 • Pasfoto’s van leden kunnen door de vereniging tussen 1 juli en 14 september in Sportlink worden aangepast. Daarna kan alleen via de afdeling een foto in Sportlink vervangen worden. De vereniging kan wel de pasfoto’s van nieuwe leden blijven invoeren.

Met vriendelijke groet,
NEDERLANDSE BASKETBALL BOND